close
България

Разнообразна програма за Коледните и Новогодишните празници в Сливен

koleda323

Наситена  и разнообразна е програмата за Коледните и Новогодишните празници в Сливен. На брифинг днес заместник- кметът Пепа Чиликова представи акцентите в програмата. Тя започва на 6 декември в 17 часа със запалване светлините на коледната елха. В празника ще вземат участие деца от детските градини в Сливен и формации от Военен клуб- Сливен. Специален гост на тържеството ще бъде Дивна.  За присъстващите ще има приятни изненади, загатна заместник- кметът , но не издаде какви точно ще са те.

Коледният базар тази година ще бъде разположен на бул. „ Цар  Освободител“  в района пред НТС и ще бъде отворен от 11 до 31 декември.

Деца от сливенските детски градини се излязат на сцената на зала „ Сливен“ за концерт. Това ще стане на 19 декември от 10.30 часа.

Коледният концерт, организиран от община Сливен ще бъде на 21 декември от 18 часа в зала „ Сливен“ . Участие в него ще вземат квартет „ Дестини“ , чиито класически инструменти звучат модерно и в същото време носят духа на отминали епохи.

Празничната Света литургия за Рождество Христово ще започне от 9 часа на 25 декември в катедрален храм „ Свети Димитър“.

Коледното веселие с участието на АНПТ- Сливен  на пл. „ Цар Освободител“ е същия ден с начален час  11.30.

На 26 декември от 10 часа  село Мечкарево ще бъде домакин на Фолклорния събор „ Зимни празници“ .

На прага между новата и старата година на  пл.“ Цар Освободител“ ще извие Новогодишно хоро под съпровода на оркестър“ Хаджии“ с ръководител Добри Рахнев.

В празничната програма се включват и редица културни институти. Сред тях са Регионална библиотека  „ Сава Доброплодни“,  Държавен куклен театър, зала „Май“, Военен клуб- Сливен.

Kulturna_programa_koleda_2017-2018