close
България

Районна прокуратура – Сливен ръководи разследването по досъдебно производство за управление на полицейски автомобил от полицейски служител, употребил метамфетамин

syd-sliven

Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването за управление на служебен полицейски автомобил от полицейски служител след употреба на метамфетамин. Престъпното деяние е осъществено на 06.01.2024 г. на път с посока на движение от гр. Нова Загора към гр. Гурково. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от НК.

Установено е, че водачът на полицейския автомобил е допуснал самостоятелно пътнотранспортно произшествие. Той е тестван с техническо средство, което е отчело управление след употреба на метамфетамин.

Разследването се осъществява от следовател при Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Сливен. Извършен е оглед на автомобила. Разпитват се и свидетели. Изискана е цялостната документация, относима към случая.

Предстои да бъде назначена и химикотоксилогична експертиза на полицейския служител, която да установи дали в организма му се съдържат наркотични вещества. Експертизата ще бъде изготвена във Военномедицинска академия-София.