close
Спорт

Рали „България 2018“ – кандидат за кръг от европейския шампионат

rali

Най-престижното състезание в автомобилния спорт – рали „България“, тази година отново е кандидат да стане кръг от европейския шампионат. Решението е взето по време на последното заседание на управителния съвет на автомобилната ни федерация. Ръководството на централата реши още да смени директора на надпреварата, предаде БНР.

От тази година този пост заема Александър Ковачев, който замени досегашния директор Слави Славов. Зам.-председателят на федерацията ще има за задача да води преговорите с фирмата “Eurosport events“, която държи правата за европейския рали шампионат.

„Към момента има три варианта на трасе. Запазваме старта във Варна, така както е било първото рали „Златни“. Връщаме се към Албена. Доколкото можем да възродим старите спомени на любителите на автомобилния спорт и хубавите спомени от първата победа на Илия Чубриков. Тази година, късното провеждане на ралито, през октомври е за да отвоюваме кандидатското право на ралито за следващата година. Тогава то навършва 50 години и се надяваме отново да бъде кръг от европейския шампионат за да може най-добрите пилоти в Европа да дойдат и да участват в България“, заяви президентът на БФАС Владимир Илиев.

Рали „България“ отпадна от календара на европейския рали шампионат през 2013 година, когато за промоутър беше избрана фирмата “Eurosport events“. Тази година надпреварата ще се проведе между 12 и 14 октомври.