close
България

Реконструират моста над река Мараш

reka-marash

Започва реконструкцията на моста над р. Мараш при км 228+681 на път I-7 Ямбол – Гранитово – Лесово, в близост до полигона „Ново село“. Проектът се финансира от Въоръжените сили на Съединените американски щати, по Техническо споразумение между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на отбраната и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Съоръжението е недалеч от тренировъчния полигон „Ново село“. С изпълнение на строителните работи ще бъде укрепен сводът на моста, ще се поставят нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Ще се реконструират тротоарните блокове. След реконструкцията мостът ще може да се използва за преминаване на военна техника, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Стойността на договора е 594 778,80 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на обекта е 61 календарни дни.

По време на реконструкцията на съоръжението движението при 228-ми километър на път I-7 ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности. Днес строителните дейности започват в лентата посока Мокрен – п. в. „Петолъчката“, като трафикът ще преминава по лявата лента.

Необходимо е шофьорите карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.