close
България

Ретро автомобили и мотоциклети дефилираха в Сливен

retro-avtomobil-parad

Цанко Александров, с автомобил Ягуар SI 150 от 1957 година, бе отличен на първо място с „Купата на кмета“ в поредното издание на парада на ретро автомобили, който се проведе в Сливен. На второ място се класира Гено Иванов, със Студибейкър, а на трето място победителят бе Пламен  Петров, с Ролс ройс.
Наградите бяха връчени от кмета на общината Стефан Радев.

Той поздрави организаторите и участниците в събитието и благодари, че то се е превърнало в истински празник за града. Радев заяви, че участниците от други краища на страната винаги са добре дошли в Сливен и се надява, че ще се включат в проявата и догодина. „Нека парадът  бъде все по-успешен и все по-голям „, каза още кметът.

Участници получиха награди в различни категории. За най-добре реставриран автомобил бе отличен Редон Дофин от 1956 година. Ретро клубът в Бургас получи награда за най-многобройно участие, който се представи с 15 ретро коли.  Имаше призове и в зависимост от годината на производство на автомобилите. Награда имаше и за най-добра реплика на ретро автомобил.

Ретро парадът, организиран от Сдружение за класически автомобили „Туида Класик“, се състоя днес в Сливен. Дефилираха над 85 ретро автомобили и над 40 мотори. Собствениците им са от различни краища на страната.