close
България

Реформаторите се отказаха да съставят кабинет

618×346

Реформаторският блок веднага връща мандата, ако им бъде връчен. Новината съобщи Найден Зеленогорски след заседание на парламентарната група. Няма реформаторско мнозинство, обяви той пред журналисти в парламента.

Неочакваният обрат дойде след среща на Реформаторския блок в Народното събрание. Те се събраха, за да обсъдят накъде вървят и какви са полезните им ходове, ако държавният глава им връчи третия проучвателен мандат.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще връчи третия мандат на Реформаторския блок в понеделник. Вчера реформаторите проведоха разговори с патриотите, които им дадоха подкрепата си за съставяне на кабинет.

От ГЕРБ пък обявиха, че няма да участват в съставяне на правителство на друга политическа сила в това Народно събрание. Все пак нямало да откажат разговори на РБ от политическа коректност.

Зеленогорски още от сега благодари на президента, че оценил ролята на реформаторите. Все пак ние сме една евроатлантическа политическа сила, която държи на тази наша ориентация, подчерта реформаторът.

Той благодари и на ПФ за декларираната подкрепа. Вчера ГЕРБ ясно заявиха, че не биха подкрепили кабинет в рамките на този парламент. Това било достатъчен факт. Оттук нататък всичко е в ръцете на държавния глава. Отиваме на избори, констатира Зеленогорски.

Днешното решение било взето единодушно. Ключът е в колегите от ГЕРБ, смята той. Желанието на герберите било да се отиде на избори. Ние сме готови за избори и отиваме, изтъкна депутатът от РБ. Решението на реформаторите нямало да се промени. /news.bg