close
България

Реформатори и патриоти правят правителство

patrioti

Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети. Това каза пред журналисти в НС народният представител Валери Симеонов след проведената среща между ПФ и РБ, предаде „Фокус“.

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, посочи той. Валери Симеонов обясни, че срещата на ПФ с РБ е преминала в изключително добронамерен тон. „Да има правителство за 20 дни, такива глупости не искаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент“, коментира народният представител.

„Смятаме, че в това НС имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали“, заяви Валери Симеонов. По думите му приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.