close
България

Рецидивисти на три пъти крали метали от фирма в Сливен

zatvor-kiliq

Рецидивисти на три пъти извършвали кражби в една и съща производствена фирма в търсене на метални части и елементи, които продали за старо желязо.  И тримата престъпници са от ромския кв.”Надежда” в Сливен.  Р.Р. получи 8 месеца, а съучастниците му Б.О. и Г.К. – по 2 години затвор.  Наказанията те ще трябва да изтърпят при първоначално строг режим. Първият от тях бил с над 15 присъди, а съучастниците му били осъждани повече от 20 пъти с влезли в сила присъди – съобщиха от съда.

Кражбите били извършени през септември 2016 г. Тримата нападали производствената база на частната фирма в близката индустриална зона, защото нямали пари. Разбили различни помещения. Успели да откраднат и да изнесат общо 220 метра ел.проводници,  55 кг тръбички от бронз и от медна сплав, 6 трифазни ел.двигателя.  Веднага предавали плячката в пункт за старо желязо. Първия път им платили 120 лева, а другите два пъти взели по 60 и 50 лева, които поделили и изпили.

Присъдите са били постановени от Районния съд в Сливен по реда на съкратеното съдебно следствие.  Крадците ги обжалваха пред Окръжния съд. Те не оспориха фактите и обстоятелствата, а наказанията и поискаха да бъдат намалени, защото били несправедливо високи. Втората и последна инстанция обаче посочи, че липсват каквито и да е смекчаващи вината им обстоятелства и нацяло потвърди присъдите. /trud.bg