close
България

Родителите участват във възпитателния процес в бургаската детска градина „Пинокио“

1

Родителите на всички малчугани от новата иновативна детска градина „Пинокио“ участват активно във възпитателния процес на своите деца. Те  имат пълен достъп до градината, както и  правото да присъстват в групата на детето си, да помагат с храненето, обличането. Идеята е те да бъдат част от екипа на градината, да бъдат в помощ на учителите и пример на децата, обясни директорката на  детското заведение Таня Чолакова.

Детската градина направи сериозна заявка още преди откриването си, че ще въведе различна концепция за обучение и възпитание на децата, залагайки на иновативни решения и екологични инициативи.

Децата от „Пинокио“ имат възможност да се забавляват на приказнипътечки, сензорна пътека, колички, пързалки, люлки и катерушки, да играят с музикални кутии, да отглеждат растения в малката био градинка, да се обучат чрез магнитни дъска.

Всички играчки, масички и столчета в детската градина са дървени, за да отговарят на  най-високите еко изисквания.

Шишетата на всяко дете са рециклируеми, а пантофките са заместени с терличките на баба от естествена вълна.

Друго нововъведение, с което от ДГ“ Пинокио“ се гордеят, са игрите в дъжда. Всеки малчуган е екипиран с дъждобранче, гумени ботушки и топло гащеризонче. Така лошото време не е причина децата да остават дълго време в затворени помещения, дори навън да ръми.