close
България

Роми от Сливен раниха полицай и потрошиха две патрулки

policiq

Двама са задържани тази сутрин при специализирана полицейска  операция в сливенския квартал „Надежда”. Акцията, съгласувана с Районна прокуратура – Сливен, е проведена в светлата част на денонощието. Към 6  часа полицейски екипи влезли на адреси в квартала за установяване на  извършители на престъпление спрямо служители на реда снощи към 23 часа, когато полицейски екип от участък „Надежда” се отзовал на сигнал за силна музика. Екипът бил нападнат от група мъже от празнуващата компания, които започнали  да трошат служебния автомобил и замеряли униформените с бутилки. На място са пристигнали още три полицейски екипа. Причинени са материални щети на два служебни автомобила и е нанесена средна телесна повреда на полицейски служител.  Той е настанен в МБАЛ-Сливен с наранявания по главата и съмнения  за комоцио.

При акцията тази сутрин за установяване и задържане на лицата, съпричастни към извършеното престъпление, е оказана съпротива, което е наложило използването на всички законови средства за  овладяване на конфликта и недопускане на ескалиране на напрежението.

Двама мъже са задържани в участъка. В момента се издирва трети извършител, който се укрива от органите на реда. Работата по случая продължава. Действията на полицейските служители продължават по образуваното бързо производство под ръководството на прокуратурата.