close
България

Ръководството на РДПБЗН-Сливен награди Марин Радулов от село Малко Чочовени за граждански принос

394804293_885493853096492_7087384677089691862_n

Комисар Владимир Демирев директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен връчи благодарствен адрес на г-н Марин Радулов Радулов-предприемач от село Малко Чочовени, за неговия съществен принос при овладяване и погасяване на пожар, обхванал голяма площ. Лично той  и с помощта на осигурената от него техника на 30 септември тази година е  овладян пожар, възникнал в землището на село Малко Чочовени, обхванал площ от около 30 000 декара сухи треви и горска растителност.

Помощта беше много навременна, в критичен момент, когато действията по ликвидиране на пожара са на ръба да бъде възпрепятствано неговото ограничаване, което да доведе до неизмерими щети за природата и населението, каза комисар Демирев при връчване на отличието. По време на гасенето огнеборците са били в изключително тежко положение поради намаления състав, тъй като останалите екипи на Районната  служба „ПБЗН” в Сливен са били изпратени на други произшествия. В този критичен момент г-н Радулов и над 15 доброволци са оказали помощ на пожарникарите, което е довело да спасяване на  над 70 декара смесена гора и 5 сгради, които са били в близост до произшествието и в сериозна опасност . С общи усилия пожарът е ликвидиран, без да причини преки материални щети.

„Уважаеми г-н Радулов, приемете моята и на колегите ми от РДПБЗН-Сливен най-сърдечна благодарност за своевременната и неоценима помощ, която ни оказахте чрез прякото Ваше и на Вашата техника участие при потушаване на пожара. Вие се доказахте, лишавайки се от личното си време и средства, като отговорен, всеотдаен и достоен член на нашето общество. Нека постъпката Ви бъде за пример на всички граждани на Република България!”,  се казва в благодарствения адрес.

Отличието бе връчено на тържествена церемония в сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен в присъствието на ръководството на Регионалната дирекция, огнеборци и административни служители.