close
България

Седем души са се удавили за два дни

udavnik

На 25.08.т.г. около 17.52 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред хотел «Вянд» в Слънчев бряг, при който до пост №6 от морето в тежко състояние е изваден 54-годишен румънски турист, който въпреки оказаната му медицинска помощ, починал. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас.

На 26.08.т.г. около 05.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в района до кея на северната крайбрежна алея в Несебър / срещу цирк «Балкански»/, при който се удавил млад мъж. На място са установени двама мъже / на 26 и 28 години/, които заявили, че заедно с техен 27-годишен приятел от Варна отишли да скачат на кея за да скачат в морето. В един момент обаче варненецът не излязъл от водата и го видели на дъното на около 2 м. дълбочина. Извадили го на брега, но установили, че е починал вследствие удавяне. Тялото на 27-годишния мъж е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 10.30 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред х-л «Глобус» в Слънчев бряг, при който в морето се удавил 66-годишен руски гражданин, пристигнал в България на 06.07.т.г. през Република Турция и отседнал в собствен апартамент в несебърския квартал «Чайка». Тялото на руския гражданин е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 10.30 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за инцидент на южния плаж в Китен, при който от морето е извадено тялото на 70-годишна старозагорка. Тялото й е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 16.30 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент на централния плаж в с. Равда, общ. Несебър, при който до спасителен пост №3 от морето е извадено тялото на 48-годишен софиянец. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 18.55 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред х-л «Синя перла» в Слънчев бряг, при който от морето е изваден 47-годишен украински гражданин, пристигнал в България на 26.07.т.г. през ГКПП – Русе, работещ, като шофьор на автобус към туристическа фирма. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава.

На 27.08.т.г. около 12.40 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за инцидент в района на плаж «Хармани» / втори спасителен пост/, при който от морето е изваден 42-годишен мъж от Враца. По данни на свидетели мъжа влязъл във водата, но поради силното течение не успял да излезе. Изваден е от други плажуващи и спасителя от 4-ти спасителен пост, като въпреки оказаните му реанимационни действия и първа долекарска помащ, починал. Тялото му е откарано в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ – Бургас за аутопсия.