close
България

Синът на Долорес Арсенова задържан за стрелбата в столичния квартал „Лозенец“

arest-beleznici

Задържаха сина на бившия министър Долорес Арсенова – Калоян и на Злати Златев – Златистия – Йордан за стрелбата в столичния квартал „Лозенец“, съобщиха БНТ и Нова телевизия, позовавайки се на източници в прокуратурата.

От държавното обвинение ще решат дали да удължат мярката за задържане на двамата арестувани. Към момента не е ясно чий е пистолетът, с който бяха произведени изстрелите, които едва не раниха невинни хора. Оръжието е законно притежавано.

Припомняме, вчера около обяд пред заведение участник в празненство започна безразборната стрелба. Куршуми от стрелбата пробиха прозорци на дома на младо семейство с малко дете.

Жителите на квартала правят подписка за затваряне на заведението.

Очаква се днес разследването да бъде предадено на Районната прокуратура. От обвинението съобщиха, че е започнало бързо производство за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Припомняме, Долорес Арсенова беше едно от лицата на Националното движение Симеон Втори (НДСВ), министър на околната среда и водите в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Още през 2010 година тя привлече вниманието на медии и данъчни служби при проверки на скъпи имоти от въздуха. Публично стана и журналистическо разследване, че фирмата на съпруга на Долорес Арсенова продава лекарства за онкоболни на държавата с надценка от 300% спрямо пазарните цени.

Злати Златев-Златистия пък беше популярна крими фигура от 90-те години. Той прекара години в затвора, признат за виновен за убийството на на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков през 1997 г. Златистия излежа голяма част от присъдата си в Софийски централен затвор, като през 2015 г. излезе на свобода предсрочно. През 2016 г. влезе отново в криминалните хроники, заловен за шофира след употреба на алкохол, катастрофирал и проявил арогантност към полицаи. /news.bg