close
България

Скандал след изборите: Митьо Пищова обяви гладна стачка, плаши да се беси

mityo-pishtova-9

Кандидатът за президент Митьо Пищова се закани, че започва гладна стачка пред ЦИК с искане да му признаят гласовете от изборите. Оказало се, че в секцията, където самият той гласува в търновското училище „Емилиян Станев“, няма нито един глас за него.

„Това е безподобна наглост. Да изчезне собственият ми глас. Там, където гласува сина ми и неговите приятели, също нямам нито един подаден глас, а те, момчетата, ми се кълнат, че са пуснали бюлетината за мен“, обясни ощетеният кандидат, цитиран от „Марица“.

„Липсват ми около 1500 гласа от четири търновски и едно асеновгадско село, където съм сигурен, че хората са гласували за мене. Липсват ми и 12 хиляди гласа от Англия, за които имам също доказателства, че са ме подкрепили. Това е една грандиозна измама на гърба на българския народ. Ще ги съдя организаторите на изборите до дупка и ще ги скъсам“, закани се Пищова.

После уточни, че гладната му стачка ще е от 12 до 17 ч. следобед. „Ако в 14-дневен срок не ми признаят гласовете или не касират изборите, ще вдигна една дървена бесилка и ще увисна на нея в името на България“, заплаши Пищова.

Според официалните данни на РИК във Велико Търново той е получил 767 гласа в своя избирателен район. /БЛИЦ