close
България

Скандал с гласуването за най-добра туристическа атракция у нас

tuida

За манипулация в гласовете за най-добра туристическа атракция в България за 2016 година алармираха жители на Сливен пред БЛИЦ. Те разкриха за странното и доста съмнително протичане на класацията.

Допитването, организирано от Министерството на туризма, е започнало на 9 декември, а до тази нощ битката за първото място е била между „Двора на Кирилицата“ (Плиска) и Късноантична и средновековна крепост „Туида“ (Сливен). Какво обаче се случва малко след полунощ? Жители на Сливен изпратиха доказателство в снимки, от които става ясно, че гласовете за „Туида“ мистериозно изчезват, а са трупани в продължение на почти седмица.

На прикачените фотоси може да видите как в 1:18 часа „Туида“ е лидер в класацията с малко повече от 21 процента от гласовете, „Дворът на Кирилицата“ е с 15,47%. В 1:30 часа обаче сливналии са здраво орязани и вече имат само 1,94%, които се запазват и в момента. Малко преди 16 часа днес „Дворът на Кирилицата“ води с почти 21 процента, а на второ място е Музей на розата в Казанлък с близо 18 процента.

„Скандално е това, което се случи! Явно някои хора са с болни амбиции и искат да спечелят на всяка цена. Явно пролича обаче, че гласуването не е реално. Няма как гласове, трупани с дни наред, изведнъж да бъдат заличени за 15 минути. На всички ни е ясно, че има манипулация“, коментираха гневни жители на Сливен.

Темата е най-обсъжданата сред гражданите под Сините камъни в социалните мрежи в последните часове. Недоволни от сутринта звънят в Общината, за да искат обяснение за случилото се. Шефката на крепостта „Туида“ Мая Иванова дори е изпратила писмо до Министерството на туризма, откъдето се чака обяснение, но за момента такова не е дадено.

Има и призиви да се изпращат многобройни запитвания във ведомството на следните електронни адреси: info@tourismawards.bg и press@tourism.government.bg

Желаещите да гласуват за най-добър туристически обект в България за 2016 година, могат да го направят на следния адрес: http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/