close
България

Скатов позира на връх Денали

atanas-skatov

Веганът д-р Атанас Скатов показа за първи път снимка от връх Денали (6194 м), който изкачи на 20 юни.

„Еко Соло експедиция Денали 2017 стана благодарение на фирма „Юлен“ АД Банско, Генерален спонсор на експедицията. Сърдечна благодарност за подкрепата! Благодарение на фирма „Юлен“ успях да завърша проекта си „Изкачване на Седемте континентални първенци на планетата без консумация на храна от животински произход“, написа във Фейсбук Скатов.

Той благодари също така на NBS Maritime, които вече 4 години са с него на всички континенти и всички експедиции и благодарение на тях изпраща информация, чрез предоставен от тях сателитен телефон, както и модем.

„Бих желал да благодаря и на моя мениджър Мария Илиева, която отново изкара седмица безсънни нощи да следи прогнозата за времето на връх Денали и да ми я изпраща, както и да предава какво се е случило. Благодаря и на моето семейство за цялостната подкрепа на всички експедиции и за всичко останало! Благодаря и на Вас, скъпи приетяли, които бяхте с мен по време на експедициите и ме подкрепяхте! Заедно напред и нагоре!“, написа още Скатов, който стана първия българин и първия веган в света изкачил всички континентални първенци. /standartnews.com