close
LifeStyle

„Сладкопойна чучулига“ ще се проведе 4 и 5 май в Бургас

9

Национален Конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига“ ще се проведе на 4 и 5 юни в залата на Младежки културен център.

Проектът е финансиран от Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти и представен съвместно със Сдружение „Сладкопойна чучулига“.

Празникът ще започне на 4 май с концерт на хорова школа „Милка Стоева“ „С песните на Сладкопойна чучулига“ в залата на НХК. Концертът е част от честванията по случай седемдесетгодишния юбилей на Школата.

Изпълненията в Конкурса на младите певци на 5 май, ще бъдат оценявани от доц. Етиен Леви – композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство, Марина Господинова – преподавател по джазово пеене в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, Мишел Дийн – преподавател по джаз и поп пеене в НУМСИ – „Панчо Владигеров“ – гр. Бургас.

По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на „Сладкопойна чучулига“. И тази година ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък. Организаторите очакват над сто участника.

В паралелно провеждащият се конкурс „Нарисувай ми песен“ участниците участват с рисунки отново по песни от фонда „Сладкопойна чучулига“. Изложбата с наградените творби ще бъде изложена от 1 до 11 май във фоайето на НХК.

Отличените участници и в двата конкурса ще бъдат наградени на Заключителния концерт, който ще се състои на 5 май от 18 ч. на сцената на Младежки културен център.

Ще бъде връчена и специална награда на Черноморска асоциация на жените..

Конкурсите се организират от Сдружение „Сладкопойна чучулига“ с подкрепата на Община Бургас, БМФ – Порт Бургас , Издателство Архимед, Издателска къща „Хермес, Koh-i-Noor Bulgaria, Captain pen, „Пирин Спринг“, АД Пласи ООД , „Елкот“ – София, Златарски магазин – UNIQUE, Хотел „Форс“.