close
България

След прословутата странджанка, Бургас вече предлага и питие странджада

4553

Областна дирекция „Земеделие“ – Бургас и Община Бургас организират за седми пореден път богат Фермерски пазар – 29.07.2017 г., събота, от 10.00 часа на площад „Кирил и Методий“.

Бургазлии, както и всички гости на града могат да опитат бутикови хранителни продукти, доставени на пазара директно от животновъдните, овощни и зеленчукови ферми на територията на регион Бургас, спазвайки всички ветеринарно-санитарни и хигиенни изисквания за производство на качествена и безопасна храна.

Част от храните и напитките, които посетителите ще имат възможността да опитат, са натурални млечни продукти от с. Драчево, общ. Средец; странджанско био вино, както и сушени билки и домашна юфка от гр. Айтос.

Всички гости ще могат отново да се разхадят със здравословно питие „Странджада“ на семейство Димитър Станчев и Ралица Кунева. Освежаваща и приятна на вкус напитка, странджадата е и много полезна, защото съдържа пчелен мед от метличина, акация и резене, както и портокал, лимон и лайм.

„Пчеларска ферма Странджа“, общ. Малко Търново, ще изложи своя натурален пчелен мед, събран от над 1200 кошера, за които те лично полагат грижи. А пчеларска ферма „Кесери“ от с. Лясково е приготвила безплатни изненади за някои от гостите.

Всички посетили изложението могат да се насладят и на свежи плодове и зеленчуци от района – пъпеши от с. Рудник, зеленчуци от Средец, праскови и сливи от кв. „Лозово“.