close
България

Сливенски ученици станаха полицаи за един ден

dov_31116_1

Ден на отворените врати в ОДМВР-Сливен направи малчуганите съпричастни към предстоящия празник на българската полиция – 8 ноември

Вчера вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени  за четвъртокласниците от осем учебни заведения в град Сливен.

Служители на „Детска педагогическа стая” посрещнаха децата, показа им сградата, различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи. В хода на обиколката  младите хора придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от „Тактическото звено за бързи действия” позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване. Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата. Интересният диалог  помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.

dov_31116_2
dov_31116_3