close
Спорт

Сливен е домакин на втори кръг от националния шампионат по драг рейсинг

drag-rejsing

Вторият кръг от националния шампионат по драг рейсинг към БФАС ще се проведе на 12 и 13 май на летище Бършен край Сливен. В събота от 9.30 часа започват квалификациите, а от 15 часа започва състезанието за моторите.

„На 13 май, от 8.00 часа са квалификациите, а стартът на състезанието ще бъде от 10.00 часа“, съобщи за Дарик Веселин Кабаджов от Сливен Драг Тийм, който е организатор на събитието. Очаква се в надпреварата да се включат над 120 състезатели. От тази година отпада „биенето” на спирачки преди финала.

Общо класовете са 16, като 4 са за мотоциклетите. За автомобилите класовете са 14,13,12,11,10,9,8 и 7, има и класове за предно, задно предаване, дизел и клас оупън. Ще има и свободни стартове за зрители, които искат да изпробват личните си автомобили, уточни Кабаджов.

Автомобилите ще се надпреварват на права отсечка от 402, 33 метра. Драг-рейсингът е състезание между два автомобила, със старт от спряло положение, на определена дистанция. Победител е този, който пръв пресече финала. /dariknews.bg