close
Спорт

Сливналийката Даниела Пандова спечели бронз от европейското по щанги

daniela-pandova

България спечели медал още в първата категория на започналото в Букурещ Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

В кат. 48 кг сливналийката Даниела Пандова грабна бронза с двубой 165 кг, съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com. Дебютиращата на континентален шампионат българка бе шеста в изхвърлянето със 71 килограма, но с трети резултат в изтласкването от 94 килограма, заслужи място на почетната стълбичка.

Пандова изпревари с 2 килограма в двубоя двукратната европейска шампионка Джани Паляро (Италия), която завърши със 163 килограма след 73 килограма в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването.

Представителката на домакините Елена Рамона Андриеш стана европейска шампионка със сбор от 179 килограма. Тя беше най-добра и в двете движения със 79 килограма в изхвърлянето и със 100 килограма в изтласкването. Защитаващата титлата си от миналата година Анаис Мишел (Франция) този път остана със среброто със 174 килограма, след като беше втора и в изхвърлянето със 78 килограма, и изтласкването с 96 килограма.

Днес в Букурещ ще се представят трима от нашите. В кат. 53 е Мая Илиева, а при мъжете в кат. 62 кг са Владимир Урумов и Стилан Гроздев. Бронзовата Даниела Пандова се прибира в България в сряда, 28 март, с полет от Букурещ, кацането е насрочено за 19.15 ч. на Терминал 2 на Аерогара София.