close
България

Служителите на Сливенския затвор излизат на протест днес

jenski-zatvor-sliven

Служителите на Сливенския женски затвор излизат на протест днес, 28 ноември. Това съобщи пред „Фокус“ Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България и председател на синдикалното дружество в Сливен.

Протестът ще се състои от 12.00 часа пред сградата на затвора. Служителите на затворите ще бъдат подкрепени от техни колеги от „Съдебна охрана“ и други представители на сектор „Сигурност“. Протестиращите ще носят трикольорни ленти и плакати с исканията си.

Така те застават зад исканията на Синдиката за 20% увеличение на работните заплати, както и придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР.

Ако исканията не бъдат удовлетворени и този път, протестните действия ще продължат и под други форми. Членовете на синдиката ще излизат на протест пред сградите на затворите, ще предприемат ефективни действия в първия ден на Председателството на България в ЕС през 2018 година. Ще има протести пред сградата на Министерството на правосъдието и пред Народното събрание.