close
България

Смърт на дете изплаши Сливен

traur

Смърт на 5-годишно дете обезпокои родители в Сливен. Малчуганът е издъхнал в местна болница в понеделник късно вечерта.

„Следобед същия ден майката донесе при нас съобщение от личния лекар за скарлатина. Ние веднага уведомихме всички родители и сложихме съобщение на видно място“, заяви пред „Стандарт“ Мария Иванова, директор на детска градина „Синчец“, където е ходило починалото детенце. Стана ясно, че за последно то е било в забавачницата в четвъртък, когато си е тръгнало с 37 градуса температура.

„Докладваха ми за случая. На този етап може да се каже само, че детето е починало от инфекциозна болест, но се чакат резултатите от изследванията“, каза пред „Стандарт“ д-р Петя Балулова, директор на РЗИ-Сливен. Оказа се, че починалото дете е от балканското село Градско, където живеят предимно български турци.

“ Всички сме в скръб, на нас ни казаха, че детето е било болно от пневмония, но май се оказало шарка“, каза кметът на Градско Юсмен Али.

Заради смъртта на момченцето голяма част от родителите не пускат децата си на детска градина. Ще изчакаме резултатите от изследванията, за да разберем причината, споделиха майки и бащи пред „Стандарт“.