close
България

Снайперисти в схемите на телефонните измамници

telefonni-izmami

 

В схемите за телефонни измами вече се използва и „присъствието на снайперисти“, съобщиха криминалисти от Сливен, цитирани от trud.bg.

Възрастна жена подала оплакване, че получила обаждане по схемата „Помогни на МВР да залови опасни телефонни измамници“. Този път обаче мнимият криминалист убеждавал потенциалната жертва да даде парите си на бандитите, като твърдял, че в района на жилището й са разположени уж 30 снайперисти. Те били изпратени за подкрепление на цивилните полицаи, които чакали в засада. Тъй като бандитите били изключително нагли, снайперистите щели да ги държат на мушка, докато им сложат белезниците, за да не можели евентуално да избягат.

„Криминалистът“ дори заставил жертвата си да погледне през прозореца, за да й обясни на кои места имало „снайперисти“. За късмет, старицата не се доверила и телефонната измама не била осъществена.

„Престъпниците обаче стават все по-изобретателни, използват нови способи за въздействие“ – коментираха служители на реда.

Наскоро бяха регистрирани опити за телефонни измами, при които бяха замесени в схемите мними социолози и съдии. За първи път в сюжета са включени и „снайперисти“