close
България

Созопол се класира на 6-то място в Европа

eb

Само преди час приключи кампанията Добрите европейски дестинации European Best Destinations /EDEN/, в която честта на родния туризъм блестящо защити Созопол.

Черноморската перла е класирана на 6 место сред 20-те участници в класацията, като оставя зад себе си европейски дестинации като Виена, Мадрид и Париж. Активността на гласувалите за Созопол от цял свят донесе още едно признание за българския туризъм.

„ Това е невероятно признание за всичко, което сме направили през годините и за популярността на Созопол сред европейските туристи“, бяха първите думи на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който изрази благодарност на всички, които са дали гласа си за Созопол. След три седмици интензивна мобилизация можем да се радваме на този успех, който ще донесе силна реклама за Созопол, а това ни гарантира още по-добър сезон от миналата година, заяви още кметът Рейзи.

Созопол е събрал малко повече от 200 000 гласа, но пък страницата в  http://www.vote.ebdest.in/  посветена на града е била посетена от 426 859 души.

Дестинациите в ТОП 10:

  1. Порто, Португалия
  2. Милано, Италия
  3. Гданск, Полша
  4. Атина, Гърция
  5. Сан Себастиян, Испания
  6. Созопол, България
  7. Виена, Австрия
  8. Стари град, Хърватия
  9. Базел, Швейцария
  10. Мадрид, Испания