close
България

Спасиха младо момиче от удавяне в Бургас

1

Малко след 6:00 часа тази сутрин трима бургазлии спасиха младо момиче от удавяне, близо до Моста в Бургас.

Докато са правили обичайния си крос в Морската градина Стефан Петров, Бисер Русимов и Иво  Иванов се видели патрулка, която спира на моста.  След като и тримата са е отправили натам и са видели давещата се, Стефан Петров е скочил веднага след това във водата. Оказало се е, че момичето е искало да се самоубие.

Ето и коментарът на Стефан Петров в социалната мрежа „Фейсбук„:

„Как спасихме момиче от удавяне.

Преди около час с Бисер Русимов и Ivo Ivanov отиваме да правим крос в Морската градина. Тръгваме и виждаме как една патрулка лети към моста и тръгва по него, стигайки до самия му край. След 2-3 минути и ние бяхме при тях.

Видяхме, че във водата има момиче, а на моста имаше няколко човека, които казаха, че скочила сама да се самоубива. Веднага се съблякох и скочих. Доплувах до нея и я хванах, но се изведнъж се схванах и не можех да я дръпна, а и не съм добър плувец. През това време Иво и Бисер дойдоха до мен и Иво започна да тегли момичето, а Бисер ми помогна да се възстановя и двамата доплувахме до плочата.

Иво успя да изтегли момичето до плочата и го спаси. Ако не бяха те двамата не знам какво щеше да стане и дали щях да успея да извадя сам момичето, и дали изобщо щях да успея и аз да изляза. Важното е, че спасихме човешки живот и всичко приключи без фатални инциденти!

Момчета, българи, бургазлии, искрено се радвам, че ви познавам. Искрено се радвам и ви БЛАГОДАРЯ, че бяхте до мен в този момент. Заедно показахме как в тежки ситуации „Спасението е в обединението“. Колкото сме по-задружни, толкова сме по-силни!

Специални благодарности изказвам на брат Бисер, който е от #ОЗБГ и ми помогна да доплувам до плочата, като през цялото време беше до мен и ми помагаше, докато Иво вадешемомичето. Благодаря!

П.П. Снимката е свалена от интернет и с червена точка е отбелязано мястото, където бешемомичето – на около 20 метра от моста.“