close
България

Специализирана операция на полицията в Сливенско

policiq

Специализирана операция с цел установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества, правоспособност и техническа изправност, се провежда днес на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията включва проверки по метода на широкообхатния контрол. Такива проверки се правят на няколко места в областта в различен часови диапазон. Операцията се провежда съвместно с представители на Агенция „ Митници“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и БГТОЛ.
Към 10,00 часа са установени двама водачи, употребили наркотични вещества, един неправоспособен водач в фалшива шофьорска книжка, съставени са 18 акта и 32 фиша.

Полицейската операция продължава.

Полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са установили случай на грубо нарушение на правилата за движение. В края на миналия месец двама мъже на 20 години и един на 29 години са установени да управляват леки автомобили като грубо нарушават правилата и създават опасност за възникване на пътно произшествие. Тяхното поведение е заснето от камера за видеонаблюдение в село Сотиря. На тримата са съставени актове и им е наложена глоба в размер на 3000 лева за използване на пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели и за опасно демонстративно шофиране.