close
България

Специализирана операция на полицията в Сливенско

54

Специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу политическите права ва гражданите и контрол по пътна безопасност се проведе на 19 октомври на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

В операция участват служители на районните управления и сектори в ОДМВР-Сливен- „Противодействие на икономическата престъпност“, „Специални тактически действия“ и  „Пътна полиция“, съвместно  с екипи на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, ТД НАП, Агенция „Митници“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и АПИ.

Проведени са четири операции по метода „Широкообхватен контрол“ на главен път І-6 в района на Твърдица, път ІІ-53 до летище „Бършен“, ІІ-48 при село Градец и път ІІ-66 в село Съдиево. Констатирани са общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16 акта, 56 фиша и 24 ел. фиша за скорост. В Котел е установен 35-годишен мъж от община Свиленград, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано  бързо производство.

Извършени са  проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти в Сливен и Твърдица. По подозрения за възможност за контролиран вот са иззети тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки на вересия от три магазина в Твърдица и един в Сливен. По случаите се извършват проверки.