close
България

Специализирана операция по битовата престъпност и купен вот в Сливен и Нова Загора

3

Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и политическите права на гражданите. От днес сутринта екипи на полиция и жандармерия извършват проверки в търговски обекти, части домове, заложни къщи, игрални зали и превозни средства на територията на районните управления в Сливен и Нова Загора.

При проверка в частен адрес, в сливенския квартал „Надежда”, са намерени списъци с имена и посочени срещу имената суми, иззета и голяма парична сума. Процесуално следствените действия на адреса продължават.

От началото на операцията са задържани шест лица- трима в град Сливен и трима в град Нова Загора. Лицата са задържани за извършени кражби, единият е обявено за издирване от друга дирекция за извършени престъпления и един водач на МПС, който е отказал да изпълни полицейско разпореждане и е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества.
Операцията продължава до приключване на изборния ден. Всички постъпили сигнали, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите ще се отработват приоритетно. До момента в ОДМВР-Сливен са образувани пет досъдебни производства по чл.167 от НК, како и шест сигнала, работят по които продължава.

В операцията участват полицейски сили от сектори „Специални тактически действия”, „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, криминална, териториална и охранителна полиция към районните управления в Сливен и Нова Загора със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас.