close
България

Специализирани операции на полицията в Сливен

3

Криминалисти са иззели около 2 килограма канабис при специализирана операция. Акцията е проведена на 14 март на територията на град Сливен от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен с цел установяване на лица, занимаващи се производство, разпространение и употреба на наркотични вещества. Извършени са проверки на превозни средства, лица и частни адреси. За 24 часа за задържани двама мъже. В хода на осъществените процесуално-следствени действия в задържаните и в обитаваните от тях жилища са иззети общо около 2 килограма суха листна маса, парични средства и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Работата по случаите продължава, в рамките на образуваните досъдебни производства, под надзора на прокуратурата.

Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Установени водачи на моторни превозни средства, употребили алкохол и наркотици, са установени в хода денонощна специализирана операция по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен. Началото на акцията е от 19,00 часа на 16 март и към момента продължава.

През нощта на 16 срещу 17 март са установени двама водачи, употребили алкохол над допустимото, като единият е показал положителна проба над 1,2 промила. Водачът е на 33 години, управлявал е лек автомобил „Сузуки Игнис“, спрян е за проверка в село Кортен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място е показала положителен резултат 1,47 промила. Автомобилът е иззет по образуваното бързо производство.

В хода на операцията на 17 март, в 22,05 часа, в град Сливен е извършена проверка за употреба на наркотици на  38-годишен мъж от град Ямбол, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат. Водачът е представил неистинско свидетелство за управление на МПС. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Тази сутрин, в 07,24 часа, на бул. „Банско шосе“, в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай“, управляван от мъж на 51 години. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,58 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

До 10,00 часа днес в рамките на операцията са проверени 532 превозни средства и 620 лица. Връчени са 42 електронни фиша на стойност 6000 лева.

Засиленото полицейско присъствие и проверките по спазване на Закона за движение по пътищата продължава и в днешния ден.