close
България

Специализирани операции на полицията в Сливенско

3

Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили 5 престъпления и редица нарушения в рамките на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност. Акцията е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен съвместно с екип на Зонално жандармерийско управление-Бургас, РДГ-Сливен, Дирекция „Инспекция но труда-Сливен“ и ТД НАП Бургас.

Разкрити са кражби от превозни средства, части домове и офиси. Задържани са четирима криминално проявени мъже и едно непълнолетно момче. Заявените кражби са на лични вещи, мобилни телефони и документи; акумулатори и ел. инсталации на товарни автомобили; кражба на оставено без надзор портмоне; кражба и повреждане на материали и предмети от лаборатория към фирма в град Сливен.

В хода на операцията криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съвместно със служители от РДГ, фискален контрол към НАП и Инспекцията по труда са извършили проверки в редица обекти на територията на РУ-Сливен. В търговски обект в град Сливен са установени две лица, работещи без сключен трудов договор, установена е липса на поставени фискални устройства и разминаване в касата на обекта, за което са съставени протоколи. Предстои съставяне и издаване на актове за установените нарушения на данъчното и трудовото законодателство от съответните институции. При проверка на адрес в сливенския кв. „Комлука“ са намерени и иззети 80 къса цигари без бандерол. По случая е започната проверка.

Полицейски служители на РУ-Твърдица съвместно с екип на ДГС са установили 4 случая на незаконна сеч по време на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност. Акцията е 24-часова и е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен. Проверени са 62 превозни средства, 108 лица, 9 търговски обекта, цехове за дървообработка, заложни къщи и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Съставени са 4 акта и 23 фиша за нарушения на ЗДвП.
В РУ-Твърдица е започната работа по четири преписки във връзка с установени случая на превоз на дърва за огрев от вида габър, върба и дъб, без позволително за превоз и горска марка.

По време на операцията е получен сигнал за кражба на велосипед от частен имот в село Сборище. Извършителят е установен и задържан за 24 часа. Той е 41-годишен криминално проявен мъж от същото населено място.

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност е проведена на 21 май на територията на ОДМВР-Сливен съвместно с екипи на РДГ и Зонално жандармерийско управление-Бургас. По време на операцията е получен сигнал за кражба на сумата от 7000 лева от частен имот в село Мокрен. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен- мъж на 24 години от същото населено място. Той е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.