close
България

Специализирани полицейски операции в Сливен и Нова Загора

policiq

Операция по пътна безопасност по време на празничните дни 6-8 декември.

Трима са задържани. Образувани са 4 бързи производства.  Установени са водачи, употребили наркотици и алкохол. Задържан е мъж за причиняване  материални щети на лек автомобил.

На 7 декември в село Чинтулово е извършена проверка на 26-годишния Т.Т. от същото село, водач на лек автомобил „ВАЗ“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,21 промила. Образувано е бързо производство.

На 7 декември, в 22,50 часа,  в град Сливен е извършена проверка на 18-годишния М.Б., водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. По случая е започнато бързо производство.

На  8 декември, около 02,20 часа, в град Сливен е извършена проверка на 31-годишната А.О., водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин, амфетамин и канабис.

На 7 декември, около 19,40 часа,е получен сигнал по тел.112  , за счупено стъкло на лек автомобил „Ситроен С3“. Извършителят е задържан за 24 часа. Той е 24-годишният С.А. от град Сливен. По случая е образувано бързо производство.

 Полицейска операция на РУ-Сливен преди и по време на студентския празник. Полицейски служители са извършили действия по осигуряване на обществения ред и пътната безопасност по време на празничните дни – 6 и 8 декември. Екипи на участъци „Надежда“, „Запад“ и „Петолъчка“ са извършили проверки на 155 автомобила и 194 лица. Констатирани са 73 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД. Съставени са актове и фишове за неправоспособност, неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници, използване на мобилен телефон по време на движение, иззети са 3 шофьорски книжки за неплатени глоби и са санкционирани 5 пешеходци за неправилно пресичане.

Установени нарушения в хода на специализирана операция по пътна безопасност на полицията в Нова Загора по време на студентския празник. На 8 и 9 декември са извършени проверки по установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни на територията на РУ-Нова Загора. При проверка на лек автомобил „КИА“, управляван от 65-годишн мъж от село Кортен, се установява, че водачът е с отнето свидетелство за управление на МПС за нарушение на ЗДвП. За управление на МПС в срока на лишаване той вече има наложено наказание по административен ред. По случая е започнато бързо производство.

На 9 декември, около 01,40 часа, на ул.“Сливница“ в град Нова Загора е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от 56-годишен мъж от град Нова Загора. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, което е показало положителен резултат от 0,9 промила. На водача е съставен акт за управление след употреба на алкохол и е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство.