close
България

Спецполицаи нахлуха в погребалните бюра на Бургас

policia

Специализирана полицейска акция се провежда в Бургас. Тя е насочена срещу погребалните агенции в морския град.

Операцията идва на фона на скандали между собствениците на местните траурни бюра. Две катафалки бяха запалени само за няколко месеца.

Последният инцидент е от 8 декември, а собственичката на запалената катафалка назовава с име човека, който смята, че стои зад палежа. Служебната кола е била запалена с коктейл „Молотов“.

„Не се съмнявам, аз съм сигурна 100% кои са запалили автомобила, катафалката – Иван Благоев Пишиев, Владислав Благоев Пишиев. Това са двама братя“, заяви Румяна Черзекова, собственик траурна агенция „Авона“.

Тя не е единствената потърпевша в бранша. През август са подпалени колата и офиса на друга траурна агенция. Собственичката също посочва като извършители братя Пишиеви.

„Поръчителите са също тези двама братя – Пишиеви-Иван и Владислав. Отишли са при един посредник, той е известен на полицаите и са му платили да запалят катафалката и офиса“, твърди Стефка Димитрова, собственик траурна агенция „Гея“.

Според работещите в бранша война между петте частни фирма и общинската няма. Палежите обаче били сигнал за друго.

„Искам да кажа, че това е един стар прийом на въпросните лица, които споменаваха досега, за да разчистват пътя на пазара за този вид дейност. Абсолютно категорично заявявам, че война между погребалните агенции няма. Много често, когато стане въпрос за такава война между фирмите, погребалните намесват Митьо Очите. Искам да кажа също категорично – нищо общо няма този човек с погребалните агенции“, заяви Стефка Димитрова, собственик траурна агенция „Гея“.