close
България

Спипаха двама сливналии в момент на производство на дрога

narkolaboratoriq

Двама са задържани в момент на производство на синтетични наркотични вещества във вила в гр. Сливен. На 2 март в гр. Сливен, по време на провеждана специализирана полицейска операция от криминалисти при ОДМВР-Сливен  във вила, намираща се в местност в града бяха установени и задържани криминално проявените: 41-годишния И.Й. и 36-годишния Н.С от гр. Сливен в момент на производство на метамфетамин. След проведени процесуално – следствени действия бяха открити и иззети колби, тави за изпарение, фунии, съдове, приспособени за отцеждане на наркотичното вещество, гумени ръкавици и др., както прекурсори и материали: 50 гр. бледо жълтеникава течност, която при направения полеви тест реагира на метамфетамин и др. химични разтвори, както и 1 бр. електронна везна.

В последващо претърсване в апартамента на 41-годишния мъж, намиращ се в гр. Сливен, кв.”Българка” са открити и иззети около 2 гр. бяло, кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагирало на амфетамин, около 2 гр. жълтeникаво, кристалообразно вещество, при направения полеви тест реагирало на метамфетамин, около 5 гр. зелена листна маса, при направения полеви тест реагирало на марихуана, 2 бр. ел. везни и др. вещи.

Образувано е досъдебно производство. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на ОДМВР-Сливен.