close
България

Спипаха дрогирани и пияни шофьори в Бургаско

kat

На 25.05.т.г. около 17.15 ч. на кръговото кръстовище пред бензиностанция «ЛУКОЙЛ» в к-с «Изгрев», служители от Пето Районон управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фиат Типо», с бургаска регистрация, управляван от 18- годишния Д.А. от Бургас, с който се придвижвала и 22- годишната Ж.Х. от Бургас. Непосредствено преди проверката служителите видели как Д.А. изхвърлил от автомобила найлоново пликче, съдържащ бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Такова пликче с бяло кристалообразно вещество е открито и под прага на предната лява врата на автомобила. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за метамфетамин. Д.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.05.т.г. около 21.50 ч. на поморийската улица «Лозарска», самостоятелно катастрофира, блъскайки се в оградата на дом №3, лек автомобил «Сеат Ароса», с пазарджишка регистрация, управляван от 23 годишната В.М. от Батак, която е тествана за употреба на алкохол, като дрегера отчел положителна проба – 1,86 промила. В.М. е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.05.т.г. около 23.55 ч. в Китен, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил «Фолсваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 20- годишния И.К. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. И.К. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.05.т.г. около 00.05 ч. в близост до бензиностанция „Петрол” в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, със софийска регистрация, управляван от 33- годишния И.М. от Ямбол, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин и амфетамин/. И.М. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.