close
България

Спипаха пияни и дрогирани шофьори в Бургаско

kat

На 08.12.т.г. около 15.00 ч. на бургаската улица „Стефан Стамболов” в района до УМБАЛ- Бургас в ж.к. „Зорница”, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Дачия Логан”, със софийска регистрация, управляван от 27- годишния Р.М. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Р.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.12.т.г. около 14.20 ч. на пътя Китен – Бургас, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 56- годишния А.А. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.39 промила. А.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 09.12.т.г. около 16.00 ч. на бургаската улица „Генерал Гурко” пред №38 за проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, управляван от 23- годишния Н.Б. от Бургас, с който се придвижвали и : 21-годишния Я.Ч. и Н.Г., 38- годишен, и двамата от Бургас. В автомобила е открита мъжка чантичка с прекурсори за производство на наркотични вещества и шишенце с метамфетамин с тегло около 1.2 грама, собственост на Н.Б. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 10.12.т.г. около 17.42 ч. на бул. «Демокрация», в района до Трета поликлиника, служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас спрели за проверка л.а. «Шкода Рапид», със софийска регистрация, управляван от 48- годишния А.П. от Бургас, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация –  1,89 промила. А.П. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10.12.т.г. около 22.00 ч. в кв. «Рудник», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 30- годишния Н.К. от кв. «Черно море», като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Н.К. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.