close
България

Спипаха пияни и дрогирани шофьори в Сливенско

kat

ОДМВР-Сливен засилва проверките за употреба на алкохол и наркотици на водачите на МПС в малките населени места. Екипи на полицейските участъци към районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица извършват денонощен контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

На 15 октомври, в 19,32 часа, в село Пъдарево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от водач на 43 години от град Бургас. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,3 промила. По случая в РУ-Котел е образувано бързо производство.

На 16 октомври в село Мокрен е установено управление на нерегистрирано МПС. Спрян е за проверка мотоциклет без регистрационна табела, управляван от водач на 54 години от същото село. По случая в РУ-Котел е образувано бързо производство.

На 16 октомври, в 05,30 часа, в село Калояново, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 33 години от град Казанлък. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая в РУ-Сливен е образувано бързо производство.