close
България

Спипаха пияни и дрогирани шофьори в Сливенско

kat

В дните от 12 до 15 май на територията на ОДМВР-Сливен са установени петима водачи употребил алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества.

На 13 май, около 00,20 часа, в село Ябланово е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от мъж на 43 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Проверката е извършена от служители на РУ-Котел. По случая е образувано бързо производство.

На 12 май, на път І-6, в село Калояново, е извършена проверка на 23-годишен мъж от град Твърдица, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Проверката е извършена от служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. По случая е образувано бързо производство.

На 12 май в град Сливен, е извършена проверка на 22-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Пежо“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Проверката е извършена от служители на група „Охрана обществения ред“ към РУ-Сливен. По случая е образувано бързо производство.

38-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 13 май на път ІІ-53 от екип на участък „Запад“ към РУ-Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 13 май, около 21.20 часа, на ул.“Добри Добрев“ в град Сливен, е извършена проверка на 25-годишен мъж от град Сливен, водача на лек автомобил „Фолксваген“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Проверката е извършена от служители на група „Охрана обществения ред“ към РУ-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.