close
България

Спипаха пияни шофьори и такива без книжки в Сливен

kat

Двама водачи на МПС са установени да управляват без шофьорски книжки в период на лишаване от правоуправление. Проверките са извършени на 7 март при ежедневния контрол по пътна безопасност.

В кв. „Даме Груев“ в град Сливен е спрян за проверка товарен автомобил “Форд Транзит“, управляван от водач на 45 години. При проверката се установява, че свидетелството за управление на водача е отнето по административен ред.
На кръстовище с улици „6-и септември“ и „Хан Крум“ в град Сливен е извършена проверка на 68-годишен водач на лек автомобил „Мазда“. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление на МПС на водача е отнето по административен ред.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Полицейски служители са установили двама водачи на МПС, които управляват след употреба на алкохол над допустимото. На 7 март, в 22,00 часа, в кв. „Сини камъни“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от жена на 42 години. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултата над 1,2 промила. Образувано е бързо производство.

На 8 март, в 01,10 часа, на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от мъж 41 години. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Образувано е бързо производство.