close
България

Среднощна полицейска акция в Нова Загора

Image7

Двама са задържани в момент на продажба на наркотични вещества при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е осъществена в квартал “Шести” от служители на РУ-Нова Загора и Зонално жандармерийско управление- Бургас и е в рамките на разпоредените от ръководството на МВР мерки по противодействие на битовата престъпност.

Полицейските служители влизат в квартала малко след 21,00 часа вчера и в хода на операцията установяват в лек автомобил “Ланчия” 28-годишния А.Р. и 32-годишния И.Ч..При проверката А.Р е оказал съпротива, като е използвал нож, който е насочил към униформените служители. Извършено  е претърсване и изземване при условията на неотложност с последващо съдебно одобрение.

В хода на процесуално-следствените действия в А.Р. и в автомобила са намерени и иззети пликчета, съдържащи наркотични вещества от различен вид. Двамата са криминално проявени, задържани са за 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Операциите по противодействие на битовата престъпност, разпространението на наркотични вещества и незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават.