close
България

Стара дреха в нета двойно по-скъпа от дрипшопа

drehi

Пазаруването на дрехи втора ръка излиза двойно по-скъпо, ако е направено онлайн. Оскъпяването се получава от доставката, за която клиентът трябва да плати 4 лв. отгоре, а това може да излезе по-скъпо и от самата покупка, пише „Монитор“.

Цените в дрипшоповете са различни, като в някои от тях са фиксирани, други пък зарибяват клиенти с „топ цени за един ден“,  които се променят постоянно. В един от столичните магазини например може да се закупи блуза с дълъг ръкав за 4.95 лв., както и дебел суичър на същата цена. Зимните якета, които се купуват на килограм в навечерието на предстоящата зима, струват между 20 и 40 лв. Ризите също излизат евтино – от 4 до 9 лв. според качеството.

Ако ги закупи от магазин, потребителят рядко ще заплати повече от 20-25 лв. за дънки втора употреба. Онлайн обаче марковите панталони могат да стигнат и 121 лв. дори след намаление, без да се брои цената за доставка, която е 3.80 лв. до офис на куриерската фирма.

Суичер, който в магазина струва 5 лв., онлайн излиза между 50 и 60 лв., показа още проверката на изданието. Блузите също рядко струват под 23-24 лв., а пуловерите, за които иначе бихме дали не повече от 20 лв., също могат да стигнат стотачка, ако ги купим онлайн.