close
България

Стефан Радев: Превантивната дейност срещу употребата на наркотични вещества сред подрастващите е много важна

stefan-radev

С издигане на националното знаме, под звуците на химна на Република България, беше открит младежкият лагер на крепост Туида. Проявата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център и е част от сериозната превантивна дейност на Община Сливен в борбата с употребата на наркотици сред подрастващите.

„Надявам се тази инициатива да разшири мащаба си, така че повече Ваши връстници да се включат в него. Предстоят Ви няколко дни, наситени с нови предизвикателства и преживявания и аз вярвам, че те ще Ви помогнат да се докоснете до нови занаяти и професии, които не познавате или познавате по-малко“. С  тези думи кметът Стефан Радев се обърна към учениците, които ще вземат участие в лагера. Той добави, че голямата цел на този лагер е в духа на политиката на Община Сливен за превенция срещу употребата на наркотични вещества сред подрастващите и да се показват инициативи за смислено прекарване на свободното време на младите хора в приятна обстановка. „Употребата на наркотични вещества е много сериозен проблем, който засяга много семейства и никой не е застрахован, и смятам, че тази политика на Общината е много важна. Смятам, че мероприятия като това спомагат за по-доброто бъдеще на младите хора и за здравето на българската нация“, каза още кметът.

Лагерът е първата по рода си инициатива, която ще продължи до 23 юни в туристическия обект „Туида“. В него вземат участие ученици от ПХГ „Дамян Дамянов „, ПГТО „Добри Желязков“, ПГИ „Д-р Димитър Табаков“, ПГ по механотехника, ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, ПГЕЕ „Мария Кюри“, СУ „Пейо К. Яворов“ и СУ „Йордан Йовков“.

Предвидени са интересни прояви, сред които средновековни игри, работилници по приложни изкуства, обучение в народни танци, първи стъпки в алпинизма, разходка с кон, демонстрация по джудо и акробатика, първа долекарска помощ, състезания по хвърчила, ориентиране и др. В програмата са включени дискусия „Как да не попаднем в трафик на хора?“ и „Истории край лагерния огън“.