close
България

Столичанка наклевети гаджето си на полицията

policia

На 30.08.т.г. около 01.19 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 27-годишната И.Д. от София за това, че в близост до хотел «Лунна пътека» в созополската местност «Буджака», е застигната от непознат мъж, придвижващ се с л.а. «Мерцедес», който й ограбил дамската чанта, съдържаща лични документи и мобилен марка «Айфон 5 S».

В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, посочения от И.Д. автомобил «Мерцедес», със софийска регистрация, е установен и спрян около 02.00 ч. в близост до бензиностанция «ЛУКОЙЛ» край Черноморец / констатирано е, че същия е шофиран от 31- годишния софиянец И.П., с когото  27- годишната жена имала двугодишна връзка. Извършено е претърсване на автомобила, като заявените за ограбени вещи не са открити. Намерени и иззети са две топчета – едното със суха зелена тревна маса / марихуана/, а второто с бяла на цвят бучка с неправилна форма / амфетамин/. И.П. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на марихуана и амфетамин. Софиянецът е задържан за срок от 24 часа, като спрямо него е образувано бързо полицейско производство/.

Междувременно от полицейските действия по отношение на заявения грабеж е констатирано, че 27- годишната И.Д. подава неверни данни за осъществено спрямо нея криминално престъпление, посочвайки като извършител И.П.

Малко преди подаване на сигнала двамата се скарали, като И.П. си тръгнал от хотела. И.Д. започнала да му изпраща заплашителни съобщения на мобилния телефон, в които заявявала, че ще го предаде в полицията. При извършеното претърсване на обитаваната от 27-годишната софиянка хотелска стая, мобилния телефон, заявен за ограбен, е открит.

По случая в Районно управление – Созопол е образувано досъдебно производство.