close
LifeStyle

Стресът, сутрините и как да го избегнем

tshastie

Сутрините са най-стресиращото време на деня за много хора. Въпреки това, има някои трикове, които ще накарат деня ни да стартира малко по-приятно.

Ако се събудим с чувство за стрес и хаос, възможно е и останалата част от деня да се развие по същия начин, а това вреди на продуктивността ни. За да го предотвратим, просто трябва да се придържаме към някои прости правила.

Дрехите
Според Woman’s Health всичко започва от предишната вечер, когато преди лягане трябва да изберем облеклото си за следващия ден.

Ако знаем какво ще носим предварително, това ще облекчи абсурдното количество стрес, което предизвиква висенето пред гардероба в опити да изберем подходящи дрехи. Дори има приложения – като Mode-Relier например, които помагат, ако имаме нужда от малко вдъхновение.

Будилникът
Гарантирано по-малка доза стрес ще ни връхлети, ако използваме истински будилник, а не алармата на телефона. Със смартфоните неизбежно вървят различни имейли или съобщения в социалните медии, които в немалко случаи са свързани с лоши новини. Ако нямаме достъп до телефона си поне докато се разсъним, ще се събудим по-щастливи.

Ключовете
Препоръчително е да слагаме ключовете за дома и колата на едно и също място вкъщи. Независимо дали става въпрос за маса до вратата, някаква кутия и т.н. Това спестява време и излишна разправия. Нищо не разваля прекрасна сутрин повече от няколко загубени в търсене на ключове минути.

За дамите
Дамите могат да започнат да държат гримовете си на едно място, може би в банята. Ако държим всичко заедно, ще спестим време, нерви, ходене и суетене напред назад в различни стаи, търсейки я сенки, я спирала, я гребен.

Водата
Препоръчително да е да имаме чаша от нея близо до леглото, за да бъде изпиването ? първото нещо, което правим, когато се събудим. Защото един от най-добрите начини да започнем деня си е именно да се хидратираме. А и водата помага да се събудим по-бързо. /lifestyle.bg