close
България

СУ „Иван Вазов“ изпрати тържествено зрелостниците от випуск 2018

DSC03425

На 15 май СУ „Иван Вазов“ – Нова Загора изпрати с тържествена церемония зрелостниците от випуск 2018. Гости на празника бяха заместник-кметът Ивайло Енев и секретарят на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ Елена Арабаджиева. В стихотворна форма, с шеги и закачки, абитуриентите бяха представени един по един. След внасяне на училищното знаме, тържествената програма продължи със стихове, песни и мили думи на сбогуване, които предизвикаха празнична еуфория в двора на училището.

Класният ръководител на дванадесетокласниците Данка Колева се обърна с прочувствени думи към младите момичета и момчета. Тя им пожела да светят по ярко от звезди, а светлината на знанието да бъде тяхното оръжие и послание към света. Слово, по случай изпращането на випуск 2018 произнесе и директорът на учебното заведение Диана Тошева. Тя връчи грамоти на зрелостниците, постигнали успех в  образованието, културата и спорта.

От името на випуск 2018 с поздрав и думи на благодарност, се обърнаха Цветомира Пенева, Стойка Петкова и Явор Диянов. Те с носталгия си припомниха безгрижния училищен живот и своите учители, които с търпение и упоритост са изграждали техните характери, превръщайки ги в знаещи и можещи млади хора. Абитуриентите заявиха своята готовност да вървят смело напред и да не се плашат от трудностите, за да може всеки да изкачи своя желан връх.

По традиция в края на тържеството  всеки зрелостник мина за сбогуване със знамето и със своите учители.