close
България

СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора изпрати тържествено абитуриентите от випуск 2018

DSC04129

С много вълнения , емоции  и очакване посрещнаха 24 май момичетата и момчетата на випуск 2018 от СУ „Христо Ботев“, които за последен път се строиха в училищния двор. Горди със своята зрелост, но някак плахи пред неочакваното, но желаното, те със сълзи на очи си припомниха лудориите в училище, своите преподавателите и класни ръководители, оставили трайна следа в душата и сърцето им. Тръпнещи в очакване на предстоящата бална вечер, в празничната утрин, красивите абитуриенти смело замениха изящните феерични рокли и стилни костюми със семпли бели тениски. Защото доброто им сърце и чувство за взаимопомощ и солидарност ги обединява в желанието им да помогнат на своите съученици –сираци. Сумата която успяха да съберат дванадесетокласниците от „а“ и „б“ клас надхвърля сумата от 800 лв.

Гости на официалната церемония по изпращане на зрелостниците бяха председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева.

Тържеството започна с внасяне на училищното знаме, химна на Република България и на СУ „Христо Ботев“. Прозвуча и химнът на просветата „Върви народе възродени..“ след което директорът на СУ „Христо Ботев“ Бойка Няголова се обърна към присъстващите като изтъкна,че  както всяка учебна година,  гимназията се разделя с порасналите вече свои възпитаници. А  за училището най – важни са учениците. Без тях то не може да съществува, ще бъде една празна и изпълнена без съдържание сграда. Тъжен, но и радостен миг. Тъжен за гимназията, защото поредният випуск напуска класните стаи, но и радостен за абитуриентите, защото те завършват своето дванадесетгодишно обучение и окрилени от младостта, поемат по широкия път на живота. Г-жа Няголова пожела на младите хора  да бъдат здрави, смели и креативни, достойни възпитаници на СУ „Христо Ботев“.

От името на кмета Николай Грозев, заместник-кмета Ивайло Енев поднесе поздравителен адрес по случай празника.След него, Борис Милански, се обърна от името на зрелостниците към присъстващите: „Днес ние със сълзи на очи и трепет в сърцата правим равносметка за последните пет години от живота си, години, през които ние ту се опитвахме да подредим училищните лудории, ту я правехме бъркотията още по-голяма, за да можем днес, поглеждайки назад, да оценим и заобичаме още повече всички онези мигове, които ни изградиха като личности и ни направиха такива, каквито сме“.

Директорът Бойка Няголова връчи стипендии от името на Димитър Милков, бивш възпитаник на училището на изявени ученици, почетни плакети на учители за цялостен принос за утвърждаване авторитета на СУ „Христо Ботев“ и похвални грамоти на отличени ботевци за завоюване на призови места в образованието, спорта и извънкласните дейности. Последва прочувствено прощаване с училищното знаме и преподаватели и учители.

И ето ги днес, ботевци – випуск 2018, неузнаваемо променени, сигурни в себе си, със знанията и уменията си, с опита, със самочувствието, което придобиха в своето училище  през годините, следвайки избрания от  тях път. Изправени на прага на живота, те гледат към своето бъдеще с вяра и оптимизъм,  с благодарност към училището, което им е дало всичко необходимо да поемат по своя път, имайки куража винаги да успяват.

На добър път!