close
България

Събират пари за друго бебе от Сливен с пареза след раждане при същия екип

1

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен във връзка с починалата родилка Ренета Томова.

Екип на РЗИ – Сливен е в болницата веднага след като е получена информация за случая. Днес в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен започват проверка и експерти от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, съобщиха от МЗ.

А междувременно и други жени дадоха гласност на здравословни проблеми, с които са се сблъскали при раждане при завеждащата АГ-отделението д-р Таня Пашева.

Калина Кирова е майка на бебе на 1,2 г., което също е с акушерска пареза. Жената събира средства за операцията му и трябва да е готова със сумата до 30 август. Тя обвинява същия лекарския екип, при който роди и починалата Ренета Томова, чието бебе Мария е с акушерска пареза на дясната ръчичка и мозъчен оток.

„Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е малкото ни и дълго чакано детенце и късметчето на големия ни син – Илиян.
За съжаление, след груба лекарска грешка на ТАНЯ ПАШЕВА завеждаща АГ отделение на Окръжна болница Сливен при раждането, Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му. Шокът беше голям за семейството ни. Започнахме рехабилитация на седмия ден и така докато навърши 1 месец, приеха ни в неврологично отделение на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“, след което продължихме лечението в Сливен.

След 4 месеца рехабилитация нямаше никакво развитие, дори ръчичката започна да се изкривява в китката. Така стигнахме до Истанбул. Професор Атакан Айдън го прегледа и постави диагноза „Акушерка пареза- горен и среден тип“. Посъветва ни да продължим с рехабилитацията. Проведохме един курс рехабилитация в Рибем, където ме обучиха, за да продължа упражненията вкъщи. Малко след това резултата беше на лице.

Ивайло започна да движи ръчичката, но не може да я вдигне догоре и настрани. При ЯМР, професор Атакан установи, че трябва да се направи отпускаща операция, която ще ни струва 7000 евро, които са непосилни за семейството ни. ОПЕРАЦИЯТА Е ОПРЕДЕЛЕНА ЗА 30 август!
Надеждата ни е огромна, защото виждаме напредъка на Ивайло. Сега между слънчицето ни и из…Сега между слънчицето ни и излекуването му стои единствено сумата от 7000 евро. Моля ви, помогнете да я съберем!

Ако всеки помогне с малко, съвсем скоро може да видим детенцето си здраво.

Всяко левче и споделяне на кампанията ни е от огромно значение.
Благодарим ви!“, пише майката Калина, а линкът за включване в дарителската кампания е тук.

 

Източник: Канал 3
Снимка: helpkarma.com