close
България

Съдът остави в ареста бургазлия, извадил нож на полицай

syd

По внесено искане от Районна прокуратура –Бургас  съдът „задържа под стража“ Николай Далакманов от гр. Бургас. Той е обвинен за това, че на 24.12.2016г. в гр. Бургас на ул. „Сливница“, извършил непристойни действия , грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – при проверка на самоличността му, крещял и ръкомахал срещу служител на полицията  с думите  „Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас.“, размахвал с резки движения нож срещу  полицая, като му причинил лека телесна повреда, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред- престъпление по чл.325, ал 2, вр. ал 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Според прокурора от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Далакамнов е извършил престъплението, за което е обвинен. На Далакмамов е повдигнато работно обвинение, което може да претърпи промяна, вследствие от справката за съдимост на обвиняемия, която показва, че той е осъждан многократно, като деянието, предмет на настоящото престъпление е извършено при условията на „опасен рецидив“.  Възможно е това обстоятелство да доведе до обвинение с по тежко наказание за обвиняемия. Представителят на Държавното обвинение е категоричен, че Далакманов  е личност с трайно установени престъпни навици и няма постоянен адрес, което е предпоставка обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и  задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд –Бургас  подлежи на обжалване, като при това положение делото е насрочено за 14.00 часа на 03.01.2016г. пред Окръжен съд –Бургас.