close
България

С грамоти за доблест бяха удостоени трима ученика от ОУ “Д-р Петър Берон” в град Ямбол

Gramoti_09022017_3

Служители от РУ-Ямбол изненадаха приятно учениците от ОУ „Д-р Петър Берон“. Посещението бе по повод доблестната постъпка на трима техни съученици.

Вечерта на 5 февруари, в комплекс „Г.Бенковски“, учениците Веско Андонов, Радослав Тодоров и Иван Димитров забелязали непознат, който извършвал взломна кражба от търговски обект. Момчетата не се двоумили, сигнализирали в полицията за престъплението и изчакали на място служителите на реда. Извършителят е задържан и откраднатите стоки са върнати на собственика.

От името на ръководството на Районно управление – Ямбол старши инспектор Красимир Радев връчи на Веско, Радослав и Иван грамоти за проявената доблест, гражданска отговорност и честност. Той изказа своето искрено задоволство от постъпката им, която е пример за подражание. Благодарност бе отправена и към учителския колектив и родителите на момчетата, допринесли за възпитанието на младежите.

Всеки своевременно подаден сигнал към органите на МВР, не само от потърпевши, но и от свидетели, допринася за по-бърза и по-ефективна работата при разкриване на престъпните деяния.