close
LifeStyle

С тези 8 храни се отслабва

8-hrani

Всеки, който някога е бил на диета, знае правилото – ако искаш да отслабнеш, трябва да ядеш правилните храни. Действително има продукти, които не са просто нискокалорични, а помагат да се отървем от излишните килограми.

Червено цвекло

Този зеленчук съдържа рекордно количество от елемента бетаин, който окислява мастните клетки, те изтъняват и престават да се хранят. Така се засилва обмена на веществата в организма и не се позволява повторно покачване на теглото.

Авокадо

Авокадото съдържа малко въглехидрати и въпреки това е със силна енергийна стойност. Този плод се усвоява много добре от тялото и оставя чувство за ситост.

Тиква

Тиквата съдържа витамин Т, който забързва метаболизма. Обърнете внимание на тиквените семки – източник на магнезий и протеини.

Сини сливи

Сините сливи за отличен източник на фибри, които помагат по-добрата работа на червата и така са ценен помощник на отслабването.

Джинджифил

Основната ценност на джинджифила, ако сте на диета, е способността му да увеличи топлинния обмен на организма и да забърза процеса на метаболизъм.

Риба тон

С всички полезни качества на рибата, която трябва задължително да присъства в седмичното ви меню, рибата тон е също така нискокалорична и с много ниско съдържание на мазнини, но пък с достатъчно белтъчини и аминокиселини.

Грейпфрут

Грейпфрутът съдържа веществото нарингин, което дава горчивия вкус на плода и освен това засилва метаболизма.

Гъби

Количеството аминокиселини в гъбите не отстъпва на това в месото, но те са доста по-нискокалорични. Избирайте млади и нежни гъби за вашата кухня.